Centar za samostalni zivot osoba sa invaliditetom Kragujevac

Potpisani Ugovori o sufinansiranju Programa rada udruženja

U Gradskoj upravi za zdravstvo i socijalnu zaštitu potpisani su ugovori sa 21 udruženjem iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite o finansiranju njihovih programa za 2016 godinu.
Potpisani  Ugovori o sufinansiranju Programa rada udruženja

U Kragujevcu 13.04.2016.godine

Iz budžetskih sredstava ya 2016.godinu, grad Kragujevac je izdvojio oko 10 miliona dinara za sufinansiranje programa rada udruženja u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite.

Za 17 udruženja i organizacija u oblasti socijalne zaštite, grad je izdvojio nešto više od 8 miliona dinara za finansiranje njihovih programa. Reč je o udruženjima koja rade na poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Prvi put ove godine, usluge personalnog asistenta, neophodne osobama sa teškim stepenom invaliditeta,koja su radno angažovana ili aktivno uključena u rad udruženja, sportskih organizacija ili se obrazuju, kao i asistenta u porodici za osobe sa autizmom, finansiraće se kroz programske aktivnosti udruženja.Uslugu personalne asistencije tokom 2016.godine, pružaće Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Kragujevac na period od 6 meseci za šest korisnika.Planirano je da se usluga personalne asistencije pruža od jula do decembra meseca tekuće godine.

Kako je naglasila predsednica Centra dr Milena Stojanović, sredstva nisu dovoljna da bi se obuhvatili svi korisnici kojima je ovaj vid usluge neophodan za zadovoljavanje  potreba i ravnopravno uključivanje u život zajednice. U Centru  se nadaju da će se usluga personalne asistencije pružati kontinuirano od 2017.godine, sa konsolidacijom ekonomske situacije u lokalnom budžetu.Ovaj vid podrške je neophodan za održavanje kvaliteta života ljudi sa najtežim stepenom invaliditeta, koji su potpuno zavisni od podrške drugog lica u zadovoljavanju ličnih i svih drugih potreba. U okviru programa rada za 2016.godinu u okviru Centra za samostalni život OSI Kragujevac, programske aktivnosti će realizovati i Klub mladih osoba sa invaliditetom.

Četiri udruženja za zdravstvenu zaštitu dobila su sredstva za svoje programe u iznosu od 1 milion 200 hiljada dinara. Prvi put iz budžeta se finansira i Udruženje za borbu protiv celijakije.

Dokumenti

Lista vaŽnih dokumenata

Vesti

Izbor korisnika usluge personalne asistencije u 2019
 Izbor korisnika usluge personalne asistencije u 2019
Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Kragujevac obaveštava zainteresovane potencijalne korisnike usluge personalne asistencije da je po osnovu potpisanog Ugovora o pružanju usluge personalne asistencije br.404-142/19-XII (od 19.aprila 2019.godine), izabran u sprovedenom postupku Javne nabavke broj 1.2.4/19 za pružaoca usluge personalne asistencije na teritoriji grada Kragujevca.
Ceo tekst...
Javni radovi NSZ 2018
Javni radovi NSZ 2018
U Centru za samostalni život OSI Kragujevac od 1.juna 2018.godine sprovode se javni radovi. Na javnim radovima angažovano je 6 osoba sa invaliditetom i 3 nezaposlene osobe sa evidencije NSZ – filijala Kragujevac.
Ceo tekst...
Primeni prvu pomoć – spasi život
Primeni prvu pomoć – spasi život
U saradnji Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Kragujevac i Edukativnog centra Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, organizuje se obuka "Primeni prvu pomoć – spasi život".
Ceo tekst...


Zanimljivosti

Studija: Autizam se može dijagnostikovati već u drugoj godini detetova života
Studija: Autizam se može dijagnostikovati već u drugoj godini detetova života
Prema podacima iz studije evidentno je da su kod dece kojoj je kasnije dijagnostikovan autizam već u drugoj godini primećena odstupanja u motorici, komunikacijskim veštinama i socijalnoj interakciji
Ceo tekst...
Beč - najpristupačniji grad u Evropi za osobe sa invaliditetom
Beč - najpristupačniji grad u Evropi za osobe sa invaliditetom
Britanske dnevne novine "Dejli telegraf" pohvalile su Beč zbog ponude za korisnike kolica i proglasile ga jednim od najpristupačnijih gradova za osobe s invaliditetom.
Ceo tekst...
Asistivna tehnologija: Upravljanje kompjuterom ustima, jezikom ili obrazima
Asistivna tehnologija: Upravljanje kompjuterom ustima, jezikom ili obrazima
Džoz 2 (Jouse 2) je napredni USB računarski miš koji osobama sa invaliditetom daje mogućnost korišćenja napredne računarske tehnologije.
Ceo tekst...


Sport i razonoda

Stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom u Kragujevcu
Stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom u Kragujevcu
U okviru stonoteniske lige za osobe sa invaliditetom, u Kragujevcu je sedmi put zaredom organizovan Đurđevdanski turnir, u subotu 27.maja 2017.godine.
Ceo tekst...
Ekipa powerliftera predstavila rezultate i medalje sa svetskog i državnog prvenstva Knjaževcu
Ekipa powerliftera predstavila rezultate i  medalje sa svetskog i državnog prvenstva Knjaževcu
Utorak, 04. oktobar 2016.godineZa članove Kluba snage osoba sa invaliditetom “Aura“, koji su osvojili 16 medalja na nedavno održanom državnom i svetskom prvenstvu u powerliftingu u GPC Federaciji za osobe sa invaliditetom, predstavnici lokalne samouprave priredili su danas prijem u zgradi Gradske uprave.
Ceo tekst...
Izlet članova Centra za samostalni život OSI Kragujevac
Izlet članova Centra za samostalni život OSI Kragujevac
CSŽ OSI Kragujevac 20. septembra 2014. godine organizovao je celodnevni izlet za članove udruženja
Ceo tekst...