Centar za samostalni zivot osoba sa invaliditetom Kragujevac

Potpisani Ugovori o finansiranju Programa rada za 2017

 U zgradi Grada danas su potpisani ugovori o realizaciji programa kojim se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite na teritoriji grada Kragujevca za 2017. godinu. U prisustvu članice Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja dr Gordane Damnjanović i načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Nikole Ribarića, ugovore su potpisali ovlašćeni predstavnici udruženja/organizacija iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite.
Finansijska sredstva za ovu godinu nisu uvećana već su ostala na istom nivou kao i prethodne godine. Za rad 16 udruženja iz oblasti socijalne zaštite izdvojeno je 8. 250. 000,00 dinara, odnosno 1. 200. 000,00 dinara za rad 4 udruženja iz oblasti zdravstvene zaštite.
Članica Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu, dr Gordana Damnjanović izrazila je zadovolјstvo dosadašnjom saradnjom sa udruženjima, dvosmernom komunikacijom i partnerskim odnosom u izradi važnih strateških dokumenata. Oblasti u kojima ova saradnja može biti unapređena su transparentnost i kostefektivnost, odnosno krajnji efekat izdvojenih finansijskih sredstava.
“Mislim da je naš zadatak da kroz delovanje civilnog sektora i vaših organizacija učinimo što bolјu inkluziju, što bolјi zajednički život, da unapredimo postojeće usluge, ali i da kroz nove načine finansiranja, omogućimo i uvođenje novih usluga u sistem socijalne zaštite” - rekla je  dr Damnjanović.
Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave za zdravstvo i socijalnu zaštitu obavestio je predstavnike udruženja da sa planiranjem sredstava za narednu godinu otpočnu na vreme jer će 1. februara biti objavlјen novi poziv za udruženja, a rok za podnošenje prijava je 70 dana. Osim ovog konkursa koji se raspisuje za finansiranje godišnjih programa rada, udruženja mogu konkurisati i sa svojim projektima na konkursu koji će biti  stalno otvoren u 2017.godini.

Centar za samostalni život OSI Kragujevac je za 2017.godinu dobio sredstva u visini od 1.800.000,00 dinara. Kroz Program rada Centra "MISLIM POZITIVNO – DELUJEM AKTIVNO" u 2017.godini finansiraćese aktivnosti Kluba mladih osoba sa invaliditetom, usluga personalne asistencije i druge aktivnosti  koje će doprineti podizanju svesti zajednice o osobama sa invaliditetom, pružanja podrške korisnicima u zadovolјavanju potreba i aktivno uklјučivanje u život zajednice.

 

Dokumenti

Lista vaŽnih dokumenata

Vesti

Izbor korisnika usluge personalne asistencije u 2019
 Izbor korisnika usluge personalne asistencije u 2019
Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Kragujevac obaveštava zainteresovane potencijalne korisnike usluge personalne asistencije da je po osnovu potpisanog Ugovora o pružanju usluge personalne asistencije br.404-142/19-XII (od 19.aprila 2019.godine), izabran u sprovedenom postupku Javne nabavke broj 1.2.4/19 za pružaoca usluge personalne asistencije na teritoriji grada Kragujevca.
Ceo tekst...
Javni radovi NSZ 2018
Javni radovi NSZ 2018
U Centru za samostalni život OSI Kragujevac od 1.juna 2018.godine sprovode se javni radovi. Na javnim radovima angažovano je 6 osoba sa invaliditetom i 3 nezaposlene osobe sa evidencije NSZ – filijala Kragujevac.
Ceo tekst...
Primeni prvu pomoć – spasi život
Primeni prvu pomoć – spasi život
U saradnji Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Kragujevac i Edukativnog centra Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, organizuje se obuka "Primeni prvu pomoć – spasi život".
Ceo tekst...


Zanimljivosti

Studija: Autizam se može dijagnostikovati već u drugoj godini detetova života
Studija: Autizam se može dijagnostikovati već u drugoj godini detetova života
Prema podacima iz studije evidentno je da su kod dece kojoj je kasnije dijagnostikovan autizam već u drugoj godini primećena odstupanja u motorici, komunikacijskim veštinama i socijalnoj interakciji
Ceo tekst...
Beč - najpristupačniji grad u Evropi za osobe sa invaliditetom
Beč - najpristupačniji grad u Evropi za osobe sa invaliditetom
Britanske dnevne novine "Dejli telegraf" pohvalile su Beč zbog ponude za korisnike kolica i proglasile ga jednim od najpristupačnijih gradova za osobe s invaliditetom.
Ceo tekst...
Asistivna tehnologija: Upravljanje kompjuterom ustima, jezikom ili obrazima
Asistivna tehnologija: Upravljanje kompjuterom ustima, jezikom ili obrazima
Džoz 2 (Jouse 2) je napredni USB računarski miš koji osobama sa invaliditetom daje mogućnost korišćenja napredne računarske tehnologije.
Ceo tekst...


Sport i razonoda

Stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom u Kragujevcu
Stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom u Kragujevcu
U okviru stonoteniske lige za osobe sa invaliditetom, u Kragujevcu je sedmi put zaredom organizovan Đurđevdanski turnir, u subotu 27.maja 2017.godine.
Ceo tekst...
Ekipa powerliftera predstavila rezultate i medalje sa svetskog i državnog prvenstva Knjaževcu
Ekipa powerliftera predstavila rezultate i  medalje sa svetskog i državnog prvenstva Knjaževcu
Utorak, 04. oktobar 2016.godineZa članove Kluba snage osoba sa invaliditetom “Aura“, koji su osvojili 16 medalja na nedavno održanom državnom i svetskom prvenstvu u powerliftingu u GPC Federaciji za osobe sa invaliditetom, predstavnici lokalne samouprave priredili su danas prijem u zgradi Gradske uprave.
Ceo tekst...
Izlet članova Centra za samostalni život OSI Kragujevac
Izlet članova Centra za samostalni život OSI Kragujevac
CSŽ OSI Kragujevac 20. septembra 2014. godine organizovao je celodnevni izlet za članove udruženja
Ceo tekst...